Uitleganimatie maken: 4 tips

Wil je een uitleganimatie maken? Dan loop je ongetwijfeld tegen een aantal vragen aan. Je wilt het goed aanpakken, maar weet niet precies hoe en waar je moet beginnen. Wij van Cooler Media hebben inmiddels jarenlang ervaring en delen onze kennis graag met jou. Lees dus snel verder voor 4 tips om de perfecte uitleganimatie te maken.

Een uitleganimatie maken begint met een goed script

Een goed script is dé sleutel tot succes als je een uitleganimatie gaat maken. Daar wordt namelijk de hele video op gebaseerd. Om tot een goed script te komen is een aantal vragen van belang. Denk kritisch na over je product of dienst en je doelstellingen. Stel jezelf vragen als: Wie is mijn publiek? Welk probleem lost mijn product of dienst op? Welke positieve punten wil je verduidelijken?

Hoe korter de video, hoe beter!

De aandacht vasthouden van bezoekers op je website is lastig. Dat kan een reden zijn waarom jij een uitleganimatie wilt maken. Maar zelfs met een goede video blijft het een uitdaging. Let er daarom op dat de video niet te lang wordt. Wij houden meestal 60-90 seconden aan, tenzij de klant echt specifieke wensen heeft omtrent de lengte van de video.

Een goede structuur mag niet ontbreken

Om de video duidelijk te houden mag een goede structuur zeker niet ontbreken. Als wij een uitleganimatie maken proberen we het volgende schema aan te houden:

uitleganimatie maken

  • Duidelijk maken van het probleem: 0 – 20 seconden
  • De oplossing van jouw bedrijf: 21 – 30 seconden
  • Uitleggen hoe die oplossing precies werkt: 31 – 50 seconden
  • Een duidelijke call to action: 51 – 60 seconden

In elke video zou dit schema ongeveer moeten terugkomen.

 

Benoem de voordelen, niet de eigenschappen

Als je een animatie gaat maken wil je natuurlijk duidelijk overbrengen wat de voordelen van jouw product of dienst zijn. Let daarbij wel op de manier waarop je dit communiceert. Zo kun je vertellen wat de eigenschappen van bijvoorbeeld een computer zijn; 500GB opslagcapaciteit, 4GB werkgeheugen, etc. Wat echter veel beter werkt, is het communiceren van de voordelen voor de eindgebruiker. Dus, wat heeft de gebruiker aan deze computer. Hij is snel, kan goed multi-tasken, perfect voor fotobewerking, etc. Hiermee kunnen mensen zich veel beter identificeren.

Heb je hulp nodig of ben je geinteresseerd in een orienterend gesprek?