Uitleganimatie maken? 3 vooroordelen
Heb je wel eens overwogen om een uitleganimatie te maken? Heb je overwogen om dit zelf te doen of misschien om een bureau in te schakelen? Of heb je misschien al eens een uitleganimatie gemaakt? In ieder geval is het belangrijk om alles uit je uitleganimatie te halen om er voor te zorgen dat het het best mogelijke resultaat oplevert. Voordat je dit kunt doen is het belangrijk om eerst een aantal vooroordelen over het proces van een uitleganimatie maken uit de weg te helpen.
Een uitleganimatie maken: er komt meer bij kijken.
Het zal je vast niet verbazen als ik zeg dat wij 100% geloven in de kracht van animatie. Dat betekent echter niet dat een uitleganimatie al het werk voor je doet. Het hebben van een uitleganimatie betekent niet dat je publiek gelijk staat te springen om je dienst of product van je af te nemen. Dat is natuurlijk wel het doel maar om dit te bereiken zal je een strategie nodig hebben die is toegespitst op je doelgroep. We zien steeds meer animaties. Dat wil zeggen dat jij dus niet de enige bent die een uitleganimatie heeft gemaakt. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen dat je opvalt. Daarbij moeten alle details kloppen: de titel van de uitleganimatie, je gekozen thumbnail en het onderschrift bij de animatie. Als er iets niet helemaal juist is kan dit ervoor zorgen dat je publiek besluit om je video niet te bekijken. Dat willen we natuurlijk niet.
De uitleganimatie is gedeeld op social media. Laat die kijkers maar komen.
Was het maar zo makkelijk. Het klopt inderdaad dat het verstandig is om je uitleganimatie te delen op social media. Echter is het helaas niet zo dat je nu klaar bent en de kijkers vanzelf komen. Het is heel belangrijk dat je animatie en de daarbij horende titel en beschrijving je publiek op de juiste manier aanspreken. Daarbij heb je een social media strategie nodig. Zoek uit wanneer je bezoekers het meest actief zijn op social media en hoe vaak ze zich op welke platformen bevinden.
De slimste manier om mijn uitleganimatie te delen is via mijn eigen kanalen.
Natuurlijk is het een goed idee om je uitleganimatie over je eigen kanalen te verspreiden maar er zijn meer manieren. Doe onderzoek naar blogs en websites uit jouw branche die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in het delen van jouw uitleganimatie. Hierdoor bereik jij een groter publiek en bezorg je de websites en blogs leuke content. Klinkt als een mooie deal toch?
Moge het duidelijk zijn dat je een doordachte strategie nodig hebt om je uitleganimatie zo goed mogelijk in te zetten. Wil je meer weten of ook zoveel mogelijk uit jouw animatie halen? Druk dan op onderstaande knop.